Екип на клиниката по ортопедия в болница Токуда спаси от парализа дете,

...
Екип на клиниката по ортопедия в болница Токуда спаси от парализа дете,
Коментари Харесай

Спасиха от парализа дете в София, оперирано неуспешно зад граница

Екип на клиниката по ортопедия в болница " Токуда " спаси от парализа дете, което е било погрешно лекувано в чужбина. Консултация с гостуващи у нас експерти изпраща момичето за интервенции зад граница, които утежняват положението му. 

Здравословните проблеми на Лора стартират едвам на 4 година, когато претърпява сърдечна интервенция. Въпреки нейния триумф, тежките борби по пътя ѝ не престават. Детето страда от необичаен генетичен синдром (Синдром на Коен). На 9-годишна възраст, поради неустойчивост в походката и тежко гръбначно деформиране, фамилията на момичето е посъветвано от рехабилитатор да направи консултация със експерт от чужбина.

Без да бъдат направени образни проучвания, гостуващите лекари вършат преценка, че детето страда от сколиоза и двустранни бедрени луксации. Предлагат на родителите му да му бъдат осъществени интервенции на гръбнака и тазобедрените стави в границите на една хоспитализация, за което дават оферта за лекуване в чужбина.

Семейството, търсейки най-хубавото за своето дете, взема решение да им се довери и събира с цената на доста старания нужните за комбинираното хирургично лекуване средства.

Хирурзите правят оперативната намеса на гръбнака, а седмица по-късно детето е подложено и на интервенция на тазобедрените стави. След повторната хирургична интервенция детето е в инвалидна количка, изпитва мощни болки в гърба и има издутина в същата област.

Семейството стартира да търси разновидности за консултиране с различен експерт. След дълго изследване родителите на Лора се насочват към проф. Васил Яблански, шеф на Клиника по ортопедия и травматология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда и неговия екип.

След обзор и образни проучвания излиза наяве, че вградената система е счупена. Освен мощната болежка, която детето изпитва, съществуват опасности от настъпване на редица затруднения като – парализа, несрастване на костта, градация на гръбначната дисторция, инфекции и други Това постанова системата да бъде заменена в доста къси периоди.

Българските лекари изготвят нужните документи на Лора, с цел да кандидатства за утвърждение от НЗОК и покриване на разноските по идната интервенция.

Проф. Яблански и неговият екип сменят счупения имплант и съумяват да укрепят гръбнака на детето, тъй че да може да зарасне вярно. Междувременно откриват, че са разместени и вградените в тазобедрените стави винтове, което също би трябвало да бъде поправено

Два месеца след интервенцията на гръбнака, детето няма никакви недоволства и се възвръща доста добре от интервенцията. Скоро екипът ще може да се заеме и с тазобедрените стави, показват от лечебното заведение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР